Un concediu in Baile Felix trebuie să imbine tratamentele balneare cu vizitarea diverselor zone de interes

Vă recomandăm să vă faceţi timp pentru a vizita diversele obiective turistice din staţiunea Băile Felix şi împrejurimi. Nu trebuie să vă încheiaţi vacanţa din Băile Felix fără a vizita lacurile cu nuferi din Băile Felix şi 1 Mai.

Rezervaţia naturală Băile 1 Mai cuprinde lacul cu nuferi, unde puteţi admira trei specii naturale de nuferi: nufărul termal (unic în Europa), peştele Roşioara lui Racoviţă şi melcul Melanopsis pareyssi (relicvă a erei glaciare). Peştele Roşioara lui Racoviţă este denumit după celebrul naturalist şi speolog Emil Racoviţă. Rezervaţia este situată în spatele Ştrandului cu Valuri din Băile 1 Mai.
Lacul cu nuferi din Băile Felix conţine, pe lângă specia de nufăr termal adus din Băile 1 Mai, câteva specii de lotus aclimatizate din India, Pakistan şi Africa. În plus, în lac trăiesc specii de peşti exotici şi broaşte ţestoase, fiind o adevărată încântare pentru copii. Lacul este situat în centrul staţiunii Băile Felix.

Amatorilor de drumeţii le recomandăm o vizită la avenul de la Betfia. Veţi avea parte de o privelişte încântătoare dacă urcaţi dealul Şemleu. Numit impropriu „craterul de la Betfia”, avenul este în realitate o formaţiune carstică având o adâncime de aproximativ 85 de metri. Temperatura constantă de 18-20° Celsius din interiorul avenului determină eliminarea aburilor în timpul iernii.

Dacă preferaţi turismul cultural şi obiectivele istorice, vă recomandăm câteva clădiri emblematice din zona Băilor Felix. Biserica de lemn din centrul staţiunii Băile Felix are hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril şi îşi are originea în satul Brusturi, judeţul Bihor. Construită în anul 1785, biserica de lemn fost mutată în Oradea în anul 1961 şi apoi transportată în locaţia actuală. Altă clădire emblematică a zonei este capela din satul Haieu, localitate situată lângă staţiunea Băile 1 Mai. Din punct de vedere arhitectural, capela din Haieu conţine elemente romanice, cisterciene şi gotice. Aceasta datează din secolul al XIV-lea şi a fost restaurată în anul 1977.
Nu trebuie să rataţi obiectivele turistice din Oradea. Fiind un oraş cu o bogăţie arhitecturală impresionantă, este bine să dedicaţi o zi întreagă vizitei în oraşul de pe Crişul Repede.


Leave a Comment